Tijdens Company FunFair staat duurzaam ondernemerschap centraal. Leerlingen zetten in teams een eigen bedrijfje op. Aan de hand van interactieve opdrachten doorlopen ze alle stappen om een bedrijfsplan te maken. Vervolgens runnen ze het bedrijfje daadwerkelijk op een spetterende schoolmarkt. De opbrengst gaat naar een partnerorganisatie die kansarme jongeren in ontwikkelingslanden ondersteunt. 

Het project wordt volledig op uw school georganiseerd, door een enthousiast jongerenteam. Het kost u als docent dus vrijwel geen voorbereidingstijd. Het is een ideale ‘onderwijs’-invulling voor een project- of activiteitenweek. Daarnaast is het een leuke activiteit om de hele school bij te betrekken en buurtbewoners voor uit te nodigen. Er kunnen 2 tot 20 klassen tegelijk deelnemen. 

Tijdens Company FunFair komen allerlei vakoverstijgende thema's aan bod. Thema's die voorbijkomen zijn: ondernemerschap, duurzaamheid, eerlijke handel, marketing, solidariteit en ontwikkelingshulp. 

Om leerlingen op en top gemotiveerd te krijgen, werken we met aantrekkelijk vormgegeven materialen en activerende spelvormen. Met veel spanning, snelheid en wisselende vaardigheden, zodat iedereen een keer kan excelleren. Het competitie-element, met een ranglijst en prijzen voor de winnaars, maakt het Company FunFair-project compleet!

Company FunFair is een praktisch project waarbij veel verschillende vaardigheden worden aangesproken. Voor het opzetten van een bedrijfje is, naast goede samenwerking, een ondernemende houding nodig. Daarnaast wordt een beroep gedaan op de creativiteit, het doorzettingsvermogen en de presentatieskills van de leerlingen.  

De kosten voor het project bestaan uit een vaste prijs plus een prijs per leerling. De prijs is afhankelijk van de omvang en duur van het project. Betalen met de Cultuurkaart is ook mogelijk! 

Wie kunnen u beter vertellen over het Company FunFair-project dan de leerlingen en docenten zelf? Lees hun ervaringen en feedback. Of neem direct contact op met collega’s van scholen die met ons werken. U bent ook van harte welkom om een project in de praktijk te komen bekijken, op een school bij u in de buurt.