In deze sectie vind je een beschrijving van de begeleiding en werksfeer bij Cross Your Borders. Verderop lees je de evaluaties van eerdere stagiaires: wat vonden zij van hun stage?

Een topstage vraagt om passie en motivatie bij zowel het stagebedrijf als de student. Daarom zijn we kritisch ‘aan de poort’. We nodigen je allereerst uit voor een voorlichtingsbijeenkomst. Optioneel kun je een dag meelopen in de organisatie. Als je wordt aangenomen, volgen daarna een kennismakingsbijeenkomst plus een startgesprek met je stagebegeleider.

Het trainingstraject begint met uitgebreide zelfstudie van al onze (les)materialen. Daarnaast zijn er diverse intervisies en trainingen om je verder te bekwamen. Ons speerpunt is de ‘feedback-on-the-job’: medewerkers, medestagiaires en docenten coachen je terwijl je aan het werk bent. Hierdoor kun je de feedback direct toepassen.Aan het begin van je stage stel je persoonlijke leerdoelen op, zodat we je gericht kunnen coachen. Alle feedback die je ontvangt, wordt verzameld in een online dossier. Dit dossier vormt het startpunt voor de gesprekken die je regelmatig met je stagebegeleider voert. Je begeleider is gemakkelijk te bereiken bij vragen of problemen, en houdt toezicht op de voortgang van je stage, zodat je zowel de praktijk- als opleidingsdoelen behaalt.

Je werkt in een groot jongerenteam met studenten van allerlei opleidingen uit het hele land. We lunchen iedere dag samen, gaan na een projectdag regelmatig met z’n allen naar het terras en er worden allerlei leuke teamuitjes georganiseerd, zoals borrels en feestjes. Zo leer je tijdens je stage ook nog eens veel leuke, nieuwe mensen kennen. Te gek toch?!

We evalueren regelmatig met onze stagiaires om de stages verder te verbeteren. Hieronder vind je een greep uit de onderzoeksresultaten:


Schooljaar: 2020-2021

Respondenten: 26

1. Ik kan bij Cross Your Borders mijn schoolopdrachten goed uitvoeren en werken aan mijn stagecompetenties.

2. Ik ben tevreden over de begeleiding en communicatie vanuit Cross Your Borders.

3. Zou je andere studenten een stage bij Cross Your Borders aanraden?

4. Wat wil je nog kwijt over je stage?

“Jullie zijn een hele fijne stichting, alles is helemaal goed uitgedacht en het is een onwijs fijn team. Bedankt voor het afgelopen half jaar!”


“TOPS: fijn team, de vaste medewerkers hebben allemaal andere sterke kwaliteiten, waardoor jullie elkaar goed aanvullen en een goed team vormen, informele en gezellige sfeer, stagiaire van de week, je krijgt veel constructieve feedback. TIPS: didactische trainingen aan het begin van de stageperiode, een kleine stagevergoeding geven.”


“Soms vond ik dat er veel tijdsdruk op de projecten zat. Daardoor had ik het idee dat niet alle onderwerpen volledig tot hun recht kwamen.”


“Ga zo door! Het is superbelangrijk werk wat jullie doen en ik merkte veel op projecten dat de jongeren ook echt geraakt/geïnteresseerd zijn in de onderwerpen, dus het heeft wel degelijk zin!”


“Bedankt voor de toffe, leuke, leerzame, ook zeker vermoeiende, gezellige tijd samen!”