Fairaway heeft een uitgebreid voortraject, waarin ouders en reizigers worden voorbereid op de reis, en de jongeren worden begeleid bij het verdienen van de reissom.

Het voortraject start met een introductie in alle klassen, bijvoorbeeld tijdens een mentorles. De leerlingen/studenten krijgen een promofilmpje te zien, vergezeld door beknopte uitleg over de ‘wereldse schoolreis’. Daarna gaat een brief met uitnodiging voor de informatiebijeenkomst naar alle ouders. 

De informatiebijeenkomst (12-15 maanden voor vertrek) is bedoeld voor alle geïnteresseerde leerlingen/studenten én hun ouders. We geven een presentatie over de reis, in woord en beeld, en beantwoorden alle vragen. Ook leggen we het traject uit dat we zullen volgen.

Vervolgens krijgen de leerlingen/studenten de gelegenheid om zich aan te melden. Veel scholen doen dit via een motivatiebrief of -video, zodat indien nodig kan worden geselecteerd. Hierbij worden vaak de houding en resultaten op school meegenomen.

Indien een school ervoor kiest om reizigers zelf hun reissom te laten verdienen, dan volgt een spetterende kick-off bijeenkomst met de reisgroep, onder leiding van het Fairaway-team. We brainstormen over allerlei mogelijke verdienactiviteiten en maken een planning voor de eerste periode.

De reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor het verdienen van hun reissom. Iedere 1-2 maanden is er een bijeenkomst onder leiding van Fairaway, waarin de uitgevoerde activiteiten worden geëvalueerd: wat ging goed, wat kan beter, hoeveel geld is er opgehaald? De verdiensten worden per reiziger bijgehouden. Ook wordt een planning voor de komende periode gemaakt. 

Ruim voor vertrek is er een bijeenkomst waarbij ouders en reizigers praktische informatie krijgen over het definitieve reisprogramma, de gastgezinnen, gezondheid en veiligheid, gedragsregels, communicatie, geld en verzekeringen, bagage enzovoorts. Ook de reisbegeleiders zullen aanwezig zijn. En dan is het aftellen tot de dag van vertrek!

Na aanmelding en aanbetaling: 

E-mail met ontvangstbevestiging en 

informatie over het traject tot aan de reis


Voor deelbetaling: 

E-mail over benodigde reisdocumenten


Voor eindsombetaling: 

E-mail met informatie voorbereidingsbijeenkomst

Aanbetaling €500 

Na aanmelding, bevestiging van boeking


Deelbetaling €900-€1.200

3-4 maanden voor vertrek, voor vliegtickets


Eindsombetaling €800-€1.200

1-2 maanden voor vertrek, restant reissom