Leerlingen maken kennis met verschillende kanten van ondernemerschap. Ze leren hoe belangrijk het is dat er mensen zijn die bedrijven opzetten, maken kennis met succesvolle ondernemers en leren de unieke kenmerken die bedrijven succesvol maken. Verder ondervinden ze zelf hoe leuk het kan zijn om een eigen onderneming op te starten en hoe uitdagend het is om er een succes van te maken.

Tijdens Company FunFair maken leerlingen kennis met het belang van een sterke economie voor de ontwikkeling van een land. Ze leren dat een variatie aan bedrijven en ondernemingen essentieel is voor de economie. Onderwerpen die voorbij komen zijn werkgelegenheid, belastinginkomsten, het nut van bedrijven voor innovatie en het aanbod van goede producten en diensten.

Bij het opzetten van een bedrijfje moeten veel keuzes worden gemaakt. Bijvoorbeeld welke dienst of welk product je wilt aanbieden en op welke manier. Bij al deze keuzes komt de factor duurzaamheid voorbij. We laten leerlingen nadenken over de impact die hun product op natuur en milieu heeft, de materialen en verpakkingen die worden gebruikt en verspilling.

Bij het runnen van een bedrijfje is het natuurlijk belangrijk dat er geld wordt verdiend. Maar we laten leerlingen ook nadenken over een eerlijke verdeling van de opbrengst. Alle partijen in de productketen zouden een eerlijke prijs moeten krijgen. Van de winkelier of handelaar waar je inkoopt tot de producenten van het product, zoals de groenteboer in Nederland en de cacaoboer in Peru.

Om een succesvol bedrijf te runnen, is het niet genoeg om een goed product of een goede dienst te hebben. Je zult moeten nadenken over je zichtbaarheid als bedrijf en de presentatie van je producten. We laten leerlingen nadenken over de verpakkingen, slogans en logo's. Met aandacht voor je eigen unieke kenmerken en natuurlijk met oog voor de concurrentie.

Leerlingen kunnen bij het opzetten van hun eigen onderneming een microkrediet afsluiten. Ze bepalen zelf of dit nodig is, en leren de voor- en nadelen van deze kleine leningen kennen. De opbrengst van de markt gaat naar een microkredietproject voor jonge ondernemers in Tanzania. Leerlingen krijgen inzicht in de waarde van microkredieten in ontwikkelingslanden, en dragen hier zelf aan bij! Ze gaan dus echt 'ondernemen voor ondernemers'.

De opbrengst van de markt wordt gebruikt om kansarme jongeren in Tanzania te helpen een bedrijfje op te zetten. Tijdens het project leren leerlingen hoe ontwikkelingshulp het verschil kan maken in de levens van mensen die het slechter hebben getroffen dan zijzelf. Leerlingen ervaren hoe gemakkelijk en leuk het kan zijn om hier iets aan bij te dragen en raken geïnspireerd om dit vaker te doen!