Leerlingen werken heel veel samen tijdens het project. Ze moeten plannen, taken verdelen, compromissen sluiten, afspraken maken én nakomen, elkaar motiveren, met kritiek leren omgaan… een uitdaging!

Het hele project draait om het opzetten van een bedrijfje. Daar is een ondernemende houding voor nodig. Leerlingen bedenken hun eigen product, benaderen sponsoren, zetten hun netwerk in en promoten hun bedrijfje.

Er is veel ruimte voor creativiteit in het project. Zo maken leerlingen bijvoorbeeld hun eigen producten of verpakkingen, de aankleding van hun kraampje en promotiematerialen voor op de markt.

Door zelf een bedrijfsplan te maken, krijgen leerlingen inzicht in het nut en de risico's van een lening. Bij de in- en verkoop moeten ze nadenken over hoe ze uit de kosten komen. En dit alles met oog voor duurzaamheid en eerlijke handel.

Bij ondernemen hoort: doorzettingsvermogen. Niet alles lukt nou eenmaal in één keer. Als ondernemer moet je lef, creativiteit en doorzettingsvermogen tonen bij tegenslag. Inzet wordt gewaardeerd, maar resultaat is ook belangrijk!

Tijdens het project presenteren leerlingen hun bedrijfje aan de eigen klas via een 'elevator pitch'. Verder vertellen ze klanten op de markt over hun product en proberen ze hen te overtuigen om iets te kopen.