Onze stages bevatten een aantal kerntaken, die vrijwel alle stagiaires uitvoeren. We vullen deze aan met neventaken, afgestemd op jouw profiel. Voor ambitieuze studenten hebben we toffe doorgroeimogelijkheden!

Je werkt met jongeren van allerlei opleidingsniveaus en achtergronden, op scholen in heel Nederland én Vlaanderen. Je begeleidt leerlingen en studenten bij interactieve spellen rondom mondiale en maatschappelijke thema’s.

Je krijgt snel veel verantwoordelijkheid. Samen met een medestagiaire en/of docent run je een eigen klas! Je geeft uitleg over de spellen en opdrachten, bespreekt onderwerpen inhoudelijk na en leidt klassikale meningsvormende discussies.


Zodra je wat meer ervaren bent, coach je medestagiaires en docenten tijdens de burgerschapsprojecten op scholen. Ook train je je medestagiaires tijdens intervisies en trainingen, online of op het kantoor.


We werken veel in teamverband. Dit betekent dat we op elkaar moeten kunnen bouwen. Je leert onder andere: jezelf goed voorbereiden, werken met strakke planningen, afspraken nakomen en duidelijk communiceren.

Doe je een inhoudelijke of creatieve opleiding, dan kun je naast het uitvoeren van projecten, meewerken aan het updaten en vernieuwen van interactieve spellen en opdrachten voor de burgerschapsprojecten.

In het communicatieteam verzorg je de online promotie richting onze doelgroepen, via web en social media. Plus de offline communicatie zoals mediacampagnes en het ontwikkelen van promotiematerialen.


Ben jij een makkelijke prater? En houd je ervan om veel op pad te zijn? Kom dan bij ons promoteam en maak scholen en studenten enthousiast voor onze projecten, reizen en stages.

Onze wereldse schoolreizen zijn volop in ontwikkeling! Jij kunt als stageopdracht een reisprogramma voor een nieuwe bestemming ontwikkelen. Daarnaast assisteer je bij de organisatie van de reizen.Je kunt bij ons allerlei onderzoeken en adviesopdrachten uitvoeren. Op scholen, met leerlingen en studenten, of op organisatorisch vlak. Onderzoeken zijn wel altijd parttime, in combinatie met het uitvoeren van projecten.

Onze lesmaterialen en communicatie wordt in twee talen gemaakt: Nederlands en Engels. Daarom hebben we ieder jaar enkele stageplekken beschikbaar voor WO-studenten Engels.

''Ik heb een waanzinnig gezellige en interessante stage gehad bij Cross Your Borders. Ik voelde me echt gewaardeerd en onderdeel van het team.''

We maken al onze eigen interactieve lesmaterialen, met een eigen designteam. Taken bestaan onder andere uit grafische vormgeving, video- en audio-editing en animeren. Meegaan naar scholen mag, maar hoeft niet!

Ieder jaar zoeken we enkele facilitaire toppers, die ervoor zorgen dat onze materialen en apparatuur in orde zijn, de voorraad tijdig wordt aangevuld en de planningen worden gemaakt. Dit vraagt om overzicht en nauwkeurigheid!

Val jij op door goede voorbereiding, enthousiaste begeleiding en sterke inhoudelijke nabesprekingen tijdens de burgerschapsprojecten? Dan kun je doorgroeien naar de leidinggevende functie van projectcoördinator.

De meest betrokken stagiaires belonen we met een plek als assistent-reisbegeleider. Voor stage op reis naar Tanzania/Kenia, Suriname, Nepal of Ghana, are you serious?! Bij Cross Your Borders kan het!


De laatste jaren is het regelmatig voorgekomen dat een stagiaire na de stage (of opleiding) doorstroomt naar het vaste team en een baan bij ons krijgt aangeboden. Een ideale springplank dus!