Serious Games is een online spellenplatform met spannende minigames over thema’s van (wereld)burgerschap.  Je speelt de spellen met je klas, waarbij laptops, tablets of telefoons als controller functioneren. Er is een tekenspel, woordspel, rankingspel, verkiezingsspel, filmquiz en nog veel meer! De minigames duren gemiddeld zo’n 30 minuten. Onderwerpen variëren van economie, democratie en duurzaamheid, tot veiligheid, gezondheid en mensenrechten. Teveel om op te noemen!

De spellen zijn gemaakt in drie moeilijkheidsgraden, waardoor ze geschikt zijn voor de bovenbouw van het basisonderwijs, alle niveaus en leerjaren van het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Je kunt Serious Games spelen in een lesuur of lessenreeks. Of een projectdag of dagdeel vullen met een combinatie van minigames. De spellen zijn voorzien van duidelijke instructievideo’s, waardoor ze nauwelijks voorbereiding kosten. Je kunt een licentie afnemen en de minigames zelf met je klas spelen, of een spellendag door ons laten organiseren. Een team van jonge, enthousiaste coaches zorgt dan voor ondersteuning van de docenten.    

Het spellenplatform sluit perfect aan bij de burgerschapsdoelen.

Ook de SDGs komen uitgebreid aan bod in de minigames.

Via Serious Games kun je als school of opleiding op een leuke manier invulling geven aan de burgerschapsdoelen. Ook sluit het spellenplatform perfect aan op de SDGs. Je kunt met je klas kiezen uit tientallen onderwerpen en zo aansluiten bij de interesses van de leerlingen / studenten en de thema’s die jij als docent belangrijk vindt. Alle minigames zijn voorzien van inhoudelijke inkadering en interessante nabesprekingen. 

De minigames richten zich op allerlei vaardigheden: van creatief tekenen en uitbeelden, tot statistieken raden en een filmquiz. Opdrachten in teamverband worden afgewisseld met individuele onderdelen. Voor elk spel kunnen de teams punten scoren die meetellen voor de ranglijst. Via bonuskaarten zijn extra scores te behalen. Er is zelfs een jackpot te winnen! Aan het einde van een spellendag wordt de winnaar bekend gemaakt.

Campus 013 Tilburg

Mariëlle Verhoeven 013-5397040


Groevenbeek Putten

Manon de Jager 0341-274950


Veluws College Apeldoorn

Martijn Janssen 055-3579825