Het Company FunFair-project wordt volledig georganiseerd aangeboden. Het kost u als school weinig voorbereidingstijd. We nemen een bus vol materialen mee, plus een enthousiast organisatieteam. Het standaardproject duurt 2 schooldagen. U kunt met 2 klassen deelnemen, maar ook met 20 klassen.

Door de inhoudelijke component is het project te verantwoorden als effectieve onderwijsuren. De thema’s die worden behandeld en vaardigheden die worden opgedaan, vormen een mooie toevoeging op het curriculum van schoolvakken als Mens en Maatschappij, Economie en Nederlands.

Veel scholen benutten het project als invulling van een project- of activiteitenweek. Daarnaast is het een mooie introductieactiviteit. Door het veelvuldige samenwerken leren leerlingen elkaar namelijk goed kennen. Voor u als docent is het een mooie gelegenheid om uw (mentor)klas eens op een andere manier te kunnen observeren.


Het project wordt ook ingezet tijdens de afsluitende weken van een schooljaar, wanneer de normale lessen voorbij zijn. Of in weken van rapportvergaderingen, om het docententeam te ontlasten, maar wel onderwijs te kunnen blijven geven.