We hebben diverse, interactieve (wereld-) burgerschapsspellen voor de bovenbouw van het basisonderwijs, alle niveaus en leerjaren van het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. De spellen sluiten perfect aan bij de burgerschapsdoelen en de SDGs.

Globaland is een tweedaags simulatiespel waarin leerlingen/studenten in teams hun eigen land besturen in een virtuele wereld. In creatieve spellen komen allerlei thema’s aan bod: economie, belastingen, mensenrechten, democratie, zorg, vrijheid, veiligheid, duurzaamheid en nog veel meer!

Het Globaland-project wordt volledig op uw school georganiseerd en is beschikbaar op drie niveaus: standaard, XL-basic en XL-pro(fessional). Alle spellen zijn voorzien van duidelijke instructievideo’s. Een team van jonge, enthousiaste coaches zorgt voor ondersteuning van de docenten. 

Serious Games is een online spellenplatform met spannende minigames over thema’s van (wereld)burgerschap. Je speelt de spellen met je klas, waarbij laptops, tablets of telefoons als controller functioneren. Er is een tekenspel, woordspel, rankingspel, filmquiz en nog veel meer. Elk spel is op meerdere niveaus en over verschillende onderwerpen te spelen, van wetten tot innovatie, van verkiezingen tot SDGs en van voeding tot ontbossing.

Je kunt Serious Games spelen in een lesuur of lessenreeks. Of een projectdag of dagdeel vullen met een combinatie van minigames. Alle spellen zijn voorzien van duidelijke instructievideo’s. Je kunt een licentie afnemen en de minigames zelf met je klas spelen, of een project of spellendag door ons laten organiseren. Een team van jonge, enthousiaste coaches zorgt dan voor ondersteuning van de docenten.