Een verre reis kan risico’s met zich meebrengen, wat weer kan leiden tot bezorgdheid bij ouders. Daarom zijn veiligheid en een goede communicatie onze allerhoogste prioriteit.

Tijdens de reis logeren we een aantal dagen in twee- of drietallen bij lokale gastgezinnen. De huisvesting varieert van eenvoudige stenen huizen met golfplaten daken (Tanzania) tot lemen hutten met strodaken (Ghana). 


Sommige huizen beschikken niet over elektriciteit of stromend water. Douchen doe je met een bak water, het toilet is meestal een gat in de grond. Het is dus back to basic, maar dit maakt het tot een onvergetelijke ervaring. 


De gastgezinnen zijn bekend bij onze lokale partners. Voorafgaand aan de reis worden ze bezocht en worden duidelijke afspraken met ze gemaakt. Indien nodig worden extra veiligheidsmaatregelen genomen, zoals klamboes om onder te slapen. 

Om zo min mogelijk risico te lopen op ziektes, is hygiënisch koken van groot belang. We gebruiken bij voorkeur verpakt drinkwater, of gekookt water. Groenten en fruit zijn geschild, gepeld of gekookt.

In de landen maken we gebruik van degelijke personenbussen. Deze worden bestuurd door een ervaren chauffeur met een geldig rijbewijs. Wij rijden in principe niet in het donker. Als we gebruik maken van openbaar vervoer, dan alleen van veilige toeristenbussen.

"Toen mijn zoon me zei dat hij graag mee op reis wilde, heb ik niet lang getwijfeld. Ik wilde hem een ervaring voor het leven meegeven. Ook in de hoop dat hij een beeld krijgt van wat hij later wil gaan doen.


Dankzij de goede voorbereiding liet ik mijn zoon met een gerust hart meegaan. Ook was het fijn om reisverslagen te krijgen, waardoor je echt met ze mee kan leven. Ik ben blij dat mijn zoon dit mee heeft mogen maken!”


Anita (moeder)

Iedere reis wordt begeleid door twee ervaren reisbegeleiders. Ze hebben al eerder verre reizen gemaakt en zijn bekend met het begeleiden van groepen jongeren. Ze krijgen vooraf een uitgebreide training zodat ze goed voorbereid op reis gaan.

Op locatie maken we gebruik van lokale gidsen, die bekend zijn met de omgeving en bevolking. De tour door de Keniaanse sloppenwijk Kibera bijvoorbeeld, wordt begeleid door een aantal jongens die er zijn opgegroeid en de wijk en de mensen goed kennen. Ze weten wat we wel en niet kunnen doen. Ze kunnen waar nodig ook helpen met vertalen.

We schenken veel aandacht aan communicatie met reizigers én het thuisfront, zowel voorafgaand als tijdens de reis. Dit begint met een voorbereidingsbijeenkomst waarop reizigers en hun ouders uitgebreid worden geïnformeerd.


Tijdens de reis wordt iedere dag een reisverslag gedeeld via onze website. Ook krijgen reizigers regelmatig toegang tot WiFi, zodat ze af en toe contact kunnen hebben met familie. Willen jij of je ouders meer weten over veiligheid? Neem even contact met ons op.