Tijdens Globaland XL besturen studenten 2 dagen lang in teams hun eigen land. Ze voeren allerlei creatieve spellen en opdrachten uit om Globa's te verdienen, die ze kunnen inzetten om hun land te verbeteren. Na elke ronde veranderen de landen en ontvangen de teams feedback op hun keuzes, plus punten voor de ranglijst. Het spel verloopt via een interactieve app. 

Het project wordt volledig op uw school georganiseerd, door een enthousiast jongerenteam. Het kost u als docent dus weinig voorbereiding. Het is een ideale ‘onderwijs’-invulling voor een project- of activiteitenweek. Er kunnen 2 tot wel 30 klassen tegelijk deelnemen, zelfs een schoolbreed project is mogelijk!

Globaland XL is hét burgerschapsproject voor het MBO. Aan alle vier de dimensies van het burgerschapsonderwijs wordt aandacht besteed. Van politieke besluitvorming tot economisch inzicht, en van gezondheid tot respect voor andere culturen.  

Globaland XL behandelt (wereld)burgerschap in een breed perspectief: allerlei economische, sociaal-maatschappelijke, rechtsstatelijke, mondiale en duurzaamheidsthema's komen aan bod. Het project geeft studenten inzicht in de verbanden tussen verschillende onderwerpen, en laat hen een mening vormen over belangrijke vraagstukken van deze tijd. 

Om studenten op en top te motiveren, werken we met aantrekkelijk vormgegeven materialen en activerende spelvormen. Met veel spanning, snelheid en afwisseling, zodat verschillende vaardigheden worden aangesproken. Het competitie-element, met een ranglijst en prijzen voor de winnaars, maakt het Globaland XL project compleet!

Globaland XL is een écht samenwerkingsproject. Zowel binnen als tussen teams is veel afstemming nodig. Samen regeren betekent taken verdelen, compromissen sluiten, afspraken maken, met kritiek omgaan en elkaar motiveren. Daarnaast doen studenten vaardigheden op als analyseren, verbanden leggen, creëren, presenteren en discussiëren.

De kosten voor het project bestaan uit een vaste prijs plus een prijs per student. De prijs is afhankelijk van de projectduur en begeleiding: u kunt de klassen laten begeleiden door het jongerenteam van Globaland XL, of dit door eigen docenten laten doen, met hulp van onze coaches en duidelijke uitlegfilms. Naast lokalen en een wifi-verbinding, zijn per team enkele laptops, tablets of smartphones nodig.

Wie kunnen u beter vertellen over het Globaland XL-project dan de studenten en docenten zelf? Lees hun ervaringen en feedback. Of neem direct contact op met collega’s van scholen die met ons werken. U bent ook van harte welkom om een project in de praktijk te komen bekijken, op een school bij u in de buurt.