Tijdens Globaland XL besturen leerlingen 2 dagen lang in teams hun eigen land. Ze voeren allerlei spellen en opdrachten uit om Globa's te verdienen, die ze daarna kunnen inzetten om hun land te verbeteren. Na iedere ronde veranderen de landen en ontvangen de teams feedback op hun keuzes, plus punten voor de ranglijst. Het spel verloopt via een interactieve app. 

Het project wordt volledig op uw school georganiseerd, door een enthousiast jongerenteam. Het kost u als docent dus weinig voorbereiding. Het is een ideale ‘onderwijs’-invulling voor een project- of activiteitenweek. Er kunnen 2 tot wel 30 klassen tegelijk deelnemen, zelfs een schoolbreed of internationaal project met uitwisselingsscholen is mogelijk!

Globaland XL behandelt (wereld)burgerschap in een breed perspectief: allerlei economische, sociaal-maatschappelijke, rechtsstatelijke, mondiale en duurzaamheidsthema’s komen aan bod, plus de verbanden ertussen. Het project geeft leerlingen inzicht in de verbindingen tussen schoolvakken, en laat hen een mening vormen over de belangrijke vraagstukken van deze tijd. 

Om leerlingen op en top gemotiveerd te krijgen, werken we met aantrekkelijk vormgegeven materialen en activerende spelvormen. Met veel spanning, snelheid en wisselende vaardigheden, zodat iedereen een keer kan excelleren. Het competitie-element, met een ranglijst en prijzen voor de winnaars, maakt het Globaland XL PRO-project compleet!

Globaland XL is een écht samenwerkingsproject. Zowel binnen als tussen teams is veel afstemming nodig. Samen regeren betekent taken verdelen, compromissen sluiten, afspraken maken, met kritiek omgaan en elkaar motiveren. Daarnaast doen leerlingen vaardigheden op als analyseren, verbanden leggen, creëren, presenteren en discussiëren.

De kosten voor het project bestaan uit een vaste prijs plus een prijs per leerling. De prijs is afhankelijk van de gekozen projectduur en begeleiding: u kunt de klassen laten begeleiden door het jongerenteam van Globaland XL, of dit door eigen docenten laten doen, met hulp van coaches en duidelijke uitlegfilms. Naast lokalen en een wifi-verbinding, zijn per team enkele laptops, tablets of telefoons nodig.

Wie kunnen u beter vertellen over het Globaland XL-project dan de leerlingen en docenten zelf? Lees hun ervaringen en feedback. Of neem direct contact op met collega’s van scholen die met ons werken. U bent ook van harte welkom om een project in de praktijk te komen bekijken, op een school bij u in de buurt.