Het Globaland XL-project wordt volledig georganiseerd aangeboden. Het kost u als school weinig voorbereiding. We nemen een bus vol materialen mee, plus een enthousiast organisatieteam. U kunt ervoor kiezen om de klassen door ons te laten begeleiden of dit door uw eigen docenten te laten doen. Dit kan zonder voorbereiding omdat alle spellen worden begeleid door uitlegfilms met instructies voor zowel de leerlingen als de begeleiders.

Het standaardproject duurt 2 schooldagen. Maar we kunnen het programma ook aanpassen tot een 1- of 3-daagse variant. U kunt met 2 klassen deelnemen, maar ook met meer dan 30 klassen! Omdat we voor alle jaarlagen aanbod hebben kunnen we er zelfs een schoolbreed project van maken!


Ook projecten met TTO-klassen, of internationale projecten met uitwisselingsscholen behoren tot de mogelijkheden, omdat er ook een Engelstalige versie beschikbaar is.Door de sterke inhoudelijke component is het project te verantwoorden als effectieve onderwijsuren. De thema’s die worden behandeld en competenties die worden opgedaan, vormen een mooie toevoeging op het curriculum van schoolvakken als Aardrijkskunde, Maatschappijleer, Economie, Geschiedenis, Mens & Maatschappij, Nederlands en CKV.

Veel scholen benutten het project als invulling van een project- of activiteitenweek. Daarnaast is het een mooie introductieactiviteit. Door het veelvuldige samenwerken leren leerlingen elkaar namelijk goed kennen. Voor u als docent is het een mooie gelegenheid om uw (mentor) klas eens op een andere manier te kunnen observeren.


Het project wordt daarnaast ook ingezet tijdens de afsluitende weken van een schooljaar, als de normale lessen voorbij zijn. Of in weken van rapportvergaderingen, om het docententeam te ontlasten, maar wel onderwijs te kunnen blijven geven.