Hieronder vind je een overzicht van de werkvormen die voorbijkomen bij het verdienen en verdelen van Globa's, de munteenheid in Globaland.

De leerlingen besturen in teams hun eigen land. Ze heffen belastingen en verdelen hun overheidsbudget over 10 ministeries. Bij sommige ministeries kunnen ze ervoor kiezen om met andere landen samen te werken om grensoverschrijdende problemen aan te pakken. Elke spelronde ontvangen de teams via grappige en informatieve cartoons feedback op hun keuzes, en punten voor de ranglijst.

De teams maken hun eigen protestsong tegen de schending van mensenrechten. Ze verdiepen zich in een onderwerp, kiezen een lied uit de lijst in de app en schrijven daarop een nieuwe songtekst. Ze treden daarna live op in de radiostudio in de klas. Compleet met leuke attributen zoals gitaren en microfoons. Na ieder optreden wordt het thema nabesproken.

Je bekijkt met de klas een aantal mini-docu’s over indrukwekkende stille rampen in de wereld. Na afloop van elk filmpje volgen meerkeuzevragen die de teams via een app beantwoorden. Ze kunnen extra punten scoren door op het juiste moment een verdubbelaar in te zetten en door een bonusspel te spelen. Na ieder filmpje wordt het onderwerp nabesproken.

De film 'Behind The Jeans' neemt je mee op een reis over de wereld, naar de plekken waar onze spijkerbroek wordt gemaakt. Maar de film is nog niet af, er ontbreken een paar belangrijke scènes! Elk team speelt in de filmstudio in de klas één van de ontbrekende scènes over de wereld van de kledingindustrie. Acteren maar!

'De Wereld Bouwt Door' is een talkshow gemaakt van lego, die draait om de vraag: 'Wat heeft vlees eten te maken met onrecht in de wereld?' Elk groepje leest een verhaal over een probleem in de productieketen van vlees. Ze bouwen dit verhaal na met lego, de bouwwerken worden gefotografeerd en aan de hand van deze foto's worden de verhalen gepresenteerd.

Een familie moet noodgedwongen vluchten. Eén van de gezinsleden overleeft de vlucht niet. Samen met een bevriende detective gaan de teams op onderzoek uit naar wat er is gebeurd. Een creatieve combinatie van bekende spellen als Cluedo, Pictionary en Memory.

Via drie actieve spellen worden de dagelijkse uitdagingen nagebootst van mensen die in armoede leven. Met een baby(pop) op de rug rennen leerlingen heen en weer naar de rivier om te vissen. Ze maken een hutje van eenvoudige materialen en tot slot is er tijd voor ontspanning met een leuk balspel. Hoe beter de samenwerking, hoe groter de winkansen in dit spel!