Onder de naam Fairaway organiseert Cross Your Borders wereldse schoolreizen naar landen als de Filipijnen, Ghana, Nepal, Suriname, Tanzania/Kenia en Zuid-Afrika.

De Fairaway-reizen duren 9-11 dagen. Groepen variëren van 15-30 jongeren. We gaan niet als toerist, en ook niet om vrijwilligerswerk te doen, maar om het échte leven in een andere cultuur te ervaren. We verblijven bij gastgezinnen en ondernemen allerlei activiteiten met lokale jongeren. Zoals naar school gaan, samen koken, een jungletocht maken en nog veel meer!

We hebben 6 waanzinnige bestemmingen: Filipijnen, Ghana, Nepal, Suriname, Tanzania/Kenia en Zuid-Afrika! Voor elk land hebben we een uniek reisprogramma, boordevol leuke en leerzame activiteiten. Heb je als school een band met een ander land? Of speciale voorkeuren wat betreft het reisprogramma? In overleg kunnen we een reis op maat samenstellen.

De Fairaway-reizen zijn volledig verzorgd, inclusief vliegtickets, vervoer, 24/7 begeleiding, verblijf, eten en drinken, en excursies. De prijs ligt tussen €1.900 en €2.500, afhankelijk van de bestemming, reisduur, periode en het programma. Uniek is dat we reizigers helpen om zelf hun reissom bij elkaar te verdienen. Vanuit school gaan meestal 1 of 2 docenten mee als begeleider.

We vinden het belangrijk dat jongeren én ouders goed worden voorbereid op de reis. Daarom is er een uitgebreid voortraject. Omdat motivatie - en niet afkomst - moet bepalen of jongeren mee op schoolreis kunnen, helpen we hen om via allerlei activiteiten (sponsordiner, filmmarathon, kerstactie, enz.) hun eigen reis bij elkaar te verdienen. Ook nog eens heel educatief!

Reizen naar een ontwikkelingsland kan risico's met zich meebrengen. Daarom is veiligheid onze allerhoogste prioriteit. Alle locaties worden vooraf gescreend. Vervoer, eten en drinken worden goed gecontroleerd. Reisbegeleiders en lokale gidsen zijn altijd in de buurt. Ook is er veel aandacht voor communicatie met het thuisfront tijdens de reis.

Wie kunnen je beter vertellen over de Fairaway-reizen dan de reizigers zelf? Lees ook de ervaringen van ouders, en die van de scholen die met ons op reis zijn geweest. Verder hebben we de reisverslagen van de meest recente reizen voor je bij elkaar gezet, zodat je een goed beeld krijgt van wat er allemaal gebeurt op een reis, en hoe de jongeren dit hebben ervaren.

Moet ik me inenten tegen bepaalde ziektes? Waar slapen we tijdens de reis? Ik spreek niet zo goed Engels, hoe erg is dat? Bekijk de antwoorden op al je vragen! Staat jouw vraag er niet tussen? Of wil je ons liever persoonlijk spreken? Bel, app of mail ons. We staan je graag te woord. Ook organiseren we regelmatig informatiebijeenkomsten.

Kijk snel wanneer de wereldse schoolreis van jouw school gepland staat, en wat hiervan de kosten zijn. Je kunt je online aanmelden nadat je vanuit school te horen hebt gekregen dat je mee op reis mag. Vul het aanmeldformulier in. Zodra je de aanbetaling van €300 naar ons hebt overgemaakt is je aanmelding definitief en kan de voorpret beginnen!