Een onvergetelijke reis die je alle kanten van dit prachtige Afrikaanse land laat zien! Maak kennis met het lokale leven en ervaar de reis van je leven.

Zuid-Afrika ligt helemaal in het zuidelijke puntje van Afrika en heeft ruim 58 miljoen inwoners. Het land bestaat uit een zeer multi-etnische en multiculturele samenleving, het wordt daarom ook wel eens de regenboognatie genoemd. Dat zie je ook terug in de taal, Zuid Afrika heeft maar liefs 11 officiële talen. In het verleden werd er in Zuid-Afrika ook Nederlands gesproken. Inmiddels is dat niet meer het geval maar in het Afrikaans kun je nog wel wat sporen van het Nederlands terugvinden! Het land staat verder bekend om zijn indrukwekkende en diverse natuur. Grote meren, watervallen, bergen en wildernis: je vindt het hier allemaal!

In Zuid-Afrika gaan we op ontdekking in onder andere Kaapstad, Port Elizabeth en Elundini.

Een impressie van ons verblijf bij de Zuid-Afrikaanse gezinnen.


We nemen afscheid van onze families en vliegen met de groep naar Cape Town International Airport. Na aankomst worden we door een shuttlebus opgehaald die ons naar een hostel brengt voor de eerste overnachting.

Allereerst staat er een bezoek aan Robbeneiland op de planning. Per boot worden we hierheen gebracht waarna we een indrukwekkende rondleiding krijgen in de voormalige gevangenis. Na de lunch bezoeken we de Tafelberg per kabelbaan waar we kunnen genieten van een spectaculair uitzicht over Kaapstad. We sluiten de dag af met een heerlijk diner in de stad.

Na het ontbijt krijgen we een rondleiding door een township nabij Kaapstad. Daarna nemen we afscheid van de grote stad en nemen een binnenlandse vlucht naar het oosten van Zuid-Afrika waar we een meer rurale streek gaan ontdekken in Elundini. We maken kennis met onze buddy's en gastgezinnen waarna we samen koken en gezellig bij het kampvuur gaan zitten. We verblijven in nabijgelegen hutten zonder elektriciteit en Wifi. Back to basic!

"De Zuid-Afrika reis heeft een ontzettend gaaf en divers programma. Het belooft een fantastische ervaring te worden!"


Sarah (27), reisbegeleider Fairaway

Vandaag gaan we met onze buddy's naar school waar we een Xhosa taalles krijgen en mee zullen doen aan diverse schoolactiviteiten. Na een dag in de schoolbanken is het 's avonds tijd voor wat beweging, en gaan we naar een voetbal- of netbal training. Al die inspanning vraagt om een goede maaltijd! We eten samen met de families van onze buddy's en maken er een gezellige avond van.

We beginnen deze dag met een Elundini Village Tour. We leren meer over de Xhosa cultuur en hoe de lokale bevolking in deze streek woont en leeft. De tour wordt afgesloten met een speurtocht over de markt waarbij lokale lekkernijen verzameld worden. Hierna leren we om op traditionele wijze brood te maken. We maken niet alleen zelf het deeg maar ook verzamelen we zelf het hout voor het vuur om het brood op te bakken! Ook helpen we vandaag de families van onze buddy's met hun dagelijkse taken zoals schapen drijven en water halen.

Vandaag trekken we de wandelschoenen aan! Na het ontbijt maken we ons klaar voor een hike naar een waterval door een mooi landschap. Wanneer we terug zijn in Elundini nemen we deel aan een bijzondere lokale ceremonie waar we wat van de lokale rituelen kunnen zien. Om de laatste avond leuk af te sluiten zal er een dansavond georganiseerd worden waarbij de buddy's hun dansmoves kunnen laten zien en ons de Gumboot dance leren.

Het reisprogramma is onder voorbehoud en kan per reis verschillen.

In de ochtend nemen we afscheid van onze buddy's en hun families waarna een lokale gids klaar staat om ons mee op safari te nemen in het Addo Elephant Park nabij Port Elizabeth. Niet alleen zijn hier olifanten te zien, maar ook leeuwen, neushoorns, luipaarden en buffels. De volledige big five van Afrika! We slapen deze nacht in een gezellig backpackers hostel.

Vandaag vertrekken we naar de kustplaats Port Elizabeth. Op het strand gaan we avontuurlijke activiteiten ondernemen zoals snorkelen en kanovaren. De indrukwekkende reis sluiten we af met een feestje bij een bar waar we kunnen proeven van het Zuid-Afrikaanse nachtleven.

Boordevol indrukken en ervaringen maken we ons na het ontbijt klaar voor de verre terugreis. Terug in ons eigen land, nemen we afscheid van elkaar en staan we te popelen om onze ouders, broer, zussen, vrienden en vriendinnen alles te vertellen over de bijzondere reis.