Een onvergetelijke reis naar twee prachtige landen in het oosten van Afrika! Ontmoet de gastvrije bevolking en ontdek een totaal andere wereld.

Tanzania en Kenia zijn respectievelijk 23 en 14 keer zo groot als Nederland en hebben 60 en 54 miljoen inwoners. Engels is er de belangrijkste taal. De landen hebben een gevarieerd landschap: prachtige stranden, uitgestrekte savannevlaktes, grote natuurparken en hoge bergen. Ook de bevolkingsgroepen en culturen zijn zeer divers. Wat ze gemeen hebben is hun gastvrijheid: overal word je begroet met “Karibu!” (=welkom).

We verblijven in Tanzania rondom Arusha. In Kenia zitten we in en rond de hoofdstad Nairobi.

Een impressie van ons verblijf bij de Tanzaniaanse gezinnen.


We vliegen vanaf een luchthaven in Nederland, België of het Duitse Ruhrgebied. De vlucht duurt naar verwachting ongeveer 12 uur, afhankelijk van de vliegmaatschappij. In de nacht komen we aan in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Bij zonsopkomst rijden we naar Arusha in Tanzania.

Na aankomst in Arusha krijgen we eerst een korte taal- en cultuurles. Dan ontmoeten we de jongeren uit de gastgezinnen waarbij we zullen verblijven. Om elkaar te leren kennen spelen we een aantal  kennismakingsspelletjes. Vervolgens stellen onze buddies ons voor aan hun gezin, eten we samen en brengen we onze eerste nacht door bij de gastgezinnen. 

In de ochtend ontbijten we bij ons gastgezin. Daarna bezoeken we een school en spelen we een voetbalwedstrijd tegen lokale jongeren: een heuse interland Tanzania-Nederland! 's Middags bezoeken we een lokale kliniek, om te ontdekken wat de verschillen in de gezondheidszorg zijn tussen Nederland en Tanzania.

''Het logeren bij een gastgezin en een beetje meehelpen in hun huishouden was een onvergetelijke ervaring!''


Hidda (16), reiziger

We ontbijten bij onze gastgezinnen en helpen mee in alle dagelijkse werkzaamheden. Vervolgens gaan we op pad om lokale ondernemers te bezoeken, jongeren die een eigen bedrijfje zijn begonnen. We bezoeken onder andere een koffieplantage waar we van A tot Z ontdekken hoe (eerlijke) koffie wordt gemaakt. 

Na het ontbijt bij onze gastgezinnen gaan we creatief aan de slag: samen met onze buddies gaan we Swahili kunst maken! Na de lunch gaan we naar de markt, waar we inkopen doen voor lokale Tanzaniaanse gerechten. Ook is er tijd om souvenirs te kopen op de Masaai markt. 's Avonds koken we samen met onze gastgezinnen heerlijk Tanzaniaans eten. 

We vertrekken al vroeg vanuit Arusha om een project te bezoeken, waarna we doorrijden naar de prachtige Kikuletwa hotsprings. Daar kunnen we heerlijk zwemmen en relaxen. Dan gaan we terug naar het dorp voor onze laatste avond in Tanzania. We krijgen les in een populaire dans, de Qwaito, tijdens het spetterende eindfeest.

Het reisprogramma is onder voorbehoud en kan per reis verschillen.

We nemen afscheid van Tanzania en vertrekken naar Kenia. Onderweg genieten we van de prachtige uitzichten uit de bus. We stoppen onder andere bij een Masaai dorp. Daar zullen de inwoners van het dorp ons alles vertellen over hun cultuur en leefwijze, heel bijzonder! We overnachten in een hostel in Nairobi.

Op de laatste dag in Kenia gaan we op jeep safari in Nairobi National Park. We zien olifanten, giraffes en hopelijk ook ‘the king of the jungle’: de leeuw! 's Middags krijgen we een rondleiding door Kibera, één van de grootste sloppenwijken van Afrika. We worden begeleid door jongeren die hier al hun hele leven wonen en de wijk op hun duimpje kennen. 

Boordevol indrukken en ervaringen vertrekken we vanuit Nairobi terug naar Nederland om onze ouders, broers, zussen, vrienden en vriendinnen alles te vertellen over deze onvergetelijke reis.