Een onvergetelijke reis naar twee prachtige landen in het oosten van Afrika! Ontmoet de gastvrije bevolking en ontdek een totaal andere wereld.

Tanzania en Kenia zijn respectievelijk 23 en 14 keer zo groot als Nederland en hebben 55 en 48 miljoen inwoners. Engels is er de belangrijkste taal. De landen hebben een gevarieerd landschap: prachtige stranden, uitgestrekte savannevlaktes, grote natuurparken en hoge bergen. Ook de bevolkingsgroepen en culturen zijn zeer divers. Wat ze gemeen hebben is hun gastvrijheid: overal word je begroet met “Karibu!” (=welkom).

We verblijven in Tanzania aan de voet van de Kilimanjaro. In Kenia zitten we in en rond de hoofdstad Nairobi.

Een impressie van ons verblijf bij de Tanzaniaanse gezinnen.


We vliegen vanaf een luchthaven in Nederland, België of het Duitse Ruhrgebied. De vlucht duurt naar verwachting ongeveer 12 uur, afhankelijk van de vliegmaatschappij. In de nacht komen we aan in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Bij zonsopkomst rijden we naar Tarakea in Tanzania.

We ontmoeten de gastgezinnen bij de huizen waar we in 2-3 tallen zullen verblijven. Na een gezamenlijke lunch krijgen we een rondleiding door het stadje Tarakea aan de voet van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Vandaag leren we ook onze eerste woordjes Swahili. We slapen vannacht voor het eerst bij onze gastgezinnen.

In de ochtend helpen we mee met de dagelijkse activiteiten van het gastgezin. Daarna bezoeken we een school en spelen we een sport/voetbalwedstrijd tegen lokale jongeren: een heuse interland Tanzania-Nederland!

''Het logeren bij een gastgezin en een beetje meehelpen in hun huishouden was een onvergetelijke ervaring!''


Hidda (16), reiziger

De dag begint met een speurtocht op de markt, waar we inkopen doen voor de kookworkshop van lokale Tanzaniaanse gerechten. We zullen onze eigen lunch gaan bereiden. Daarna bezoeken we een lokale kliniek om te zien wat de verschillen in gezondheidszorg zijn tussen Nederland en Tanzania. In de avond krijgen we les in een populaire dans, de Qwaito, tijdens het spetterende eindfeest.

We vertrekken al vroeg naar de stad Moshi, aan de grens met Kenia, voor een bezoek aan een fairtrade koffieplantage. Hier ontdek je van A tot Z hoe (eerlijke) koffie wordt gemaakt. Vervolgens maken we een mooie fietstocht naar het volgende lokale dorp. Hier zullen we back-to-basic overnachten bij onze tweede gastgezinnen.

In de ochtend helpen we mee op het land en in het huishouden van onze gastgezinnen. Nadat we terug zijn gefietst naar Moshi, zullen we naar de prachtige Kikuletwa hotsprings vertrekken. Hier zullen we een duik nemen en even bijkomen.

Het reisprogramma is onder voorbehoud en kan per reis verschillen.

We nemen afscheid van Tanzania en vertrekken naar Kenia. We krijgen een rondleiding door Kibera, één van de grootste sloppenwijken van Afrika. We worden begeleid door jongeren die hier al hun hele leven wonen en de wijk op hun duimpje kennen. We overnachten in een hostel in Nairobi.

Op de laatste dag in Kenia gaan we op jeep safari in Nairobi National Park. We zien olifanten, giraffes en hopelijk ook ‘the king of the jungle’: de leeuw! 's Middags zullen we nog de verschillende culturen van Kenia gaan ontdekken.

Boordevol indrukken en ervaringen vertrekken we vanuit Nairobi terug naar Nederland om onze ouders, broers, zussen, vrienden en vriendinnen alles te vertellen over deze onvergetelijke reis.