Maak de reis van je leven naar het land van de tempels, hoge bergen, bijzondere cultuur en prachtige natuur.

Nepal ligt tussen India en China. Het land is ruim 3 keer zo groot als Nederland en heeft ongeveer 30 miljoen inwoners. Nepal is een land van uitersten. Op minder dan 200 kilometer van elkaar vind je hooggebergte en een tropisch klimaat. De meerderheid van de bevolking is Hindoe. Je vindt er dan ook veel tempels. In 2015 is Nepal getroffen door een zware aardbeving en in 2017 heeft het land te maken gehad met hevige overstromingen. Tijdens de reis zie je hiervan de verwoestende gevolgen.

We verblijven in de hoofdstad Kathmandu, in het dorp Pharsiguan en in de buurt van Chitwan National Park.

Een impressie van ons verblijf bij de Nepalese gastgezinnen.

We verzamelen met de hele groep op een luchthaven in Nederland, België of het Duitse Ruhrgebied. En dan gaat het echt beginnen! De vlucht naar Nepal duurt ongeveer 11 uur. Vanwege het tijdsverschil arriveren we in de ochtend of middag van dag 2 in de hoofdstad Kathmandu.

We worden opgehaald met een busje en gaan naar het women centre: een wijkcentrum waar kwetsbare vrouwen allerlei skills leren. Na een lekkere welkomstlunch gaan we in de middag inkopen doen voor momo's, een traditioneel Nepalees gerecht. In de namiddag worden we naar de gastgezinnen in Kathmandu gebracht, waar we in twee- of drietallen verblijven. Daar maken en eten we samen de heerlijke momo's, en na een gezellige avond slapen we voor het eerst bij onze nieuwe vrienden.

Na de eerste nacht, blijven we voor het ontbijt bij de gastgezinnen. We beginnen de dag met een taalles, onze eerste Nepalese woordjes! Daarna gaan we naar de rivier om iets heel bijzonders te zien: rituele lijkverbrandingen. Verder verkennen we Kathmandu en bekijken we onder andere de Boeddha stoepa, een prachtige tempel. Hierna keren we terug naar onze gastgezinnen voor het avondeten.

''Het was wel een beetje een cultuurshock toen ik het échte leven in Nepal zag, tjee...wat een verschil met het mijne.''


Tijmen (15), reiziger

Na het ontbijt nemen we voor nu even afscheid van de gastgezinnen en vertrekken we naar het Circus Kathmandu. We krijgen een workshop en maken kennis met de groep jongeren die in het circus werken. Zij zijn slachtoffer geweest van kinderhandel. Hierna vertrekken we naar Shivapuri National Park. Hier maken we een mooie hike van ongeveer 3 uur maken en slapen we bovenop de berg!

We worden wakker op de berg met een prachtig uitzicht. Daarna lopen we terug om een bezoek te brengen aan een theeplantage. Hier krijgen we een rondleiding en drinken we natuurlijk een heerlijk kopje thee. In de middag vertrekken we naar onze volgende bestemming: Pharsiguan. Onderweg bezoeken we een schooltje en een kliniek. Bij aankomst ontmoeten we onze nieuwe gastgezinnen en spelen we badminton met de lokale kinderen. Dit dorp is echt ‘back-to-basic’: geen elektra, stromend water of zelfs ramen in de huizen! Hier gaan we het échte Nepalese dorpsleven ervaren.

's Ochtends zullen we nog wat tijd doorbrengen bij onze gastgezinnen. We helpen mee op het land, verzorgen de dieren en helpen met de huishoudelijk taken. 's Middags gaan we meehelpen in een baksteenfabriek en bereiden we samen met onze gastgezinnen het avondeten. Daarna vertrekken we uit Pharsiguan. We komen bij de prachtige Trishuli-rivier waar we gaan raften. Ook de overnachting is bij de rivier, op een beachcamp waar we met een bootje naartoe moeten.

Vandaag trekken we verder naar Chitwan. Bij aankomst verkennen we eerst de omgeving en brengen we een bezoek aan een olifantenopvang. Verder gaan we nog kijken in een traditioneel dorpje waar we worden getracteerd op een bijzondere dansvoorstelling.
's Avonds is er een groot kampvuur, worden wat snacks op de bbq bereid en leren we dansen op Nepalese muziek.

En dan de dag waar veel reizigers naar uitkijken: de safari! We verkennen het Chitwan National Park in de ochtend met een boot- en wandelsafari, waar de kans groot is dat we neushoorns spotten! In de middag leggen we wat grotere afstanden af met een jeepsafari. Dieren die voorbijkomen zijn pauwen, olifanten, heel veel apen en als we geluk hebben zelfs tijgers! We sluiten de dag af met een leuke bonteavond in het guesthouse en dan is het toch echt tijd voor onze laatste nacht in Nepal....

Na het ontbijt vertrekken we terug naar Kathmandu. Onderweg genieten we van de mooie natuur en bij aankomst ontmoeten we onze gastgezinnen voor de laatste keer. We lopen nog een rondje door Kathmandu en dan is het tijd voor afscheid. We vliegen terug naar Nederland om onze ouders, broers, zussen, vrienden en vriendinnen alles te vertellen over deze onvergetelijke reis.