Ontdek het lokale leven op de Filipijnen! Proef de specialiteiten, spot de mooiste plekken en maak iets mee wat je nooit meer vergeet....

De Filipijnen is een eilandengroep die zich bevindt in Zuidoost-Azië. Alle eilanden bij elkaar zijn ruim zeven keer zo groot als Nederland en er wonen zo'n 108 miljoen mensen. De grootste twee eilanden, Luzon en Mindanao, zijn goed voor bijna tweederde van het oppervlakte van het land en daarnaast bestaan de Filipijnen uit nog 7.639 andere eilanden! De bevolkingsgroepen zijn zeer divers: er zijn meer dan 100 etnische groepen die allemaal hun eigen cultuur hebben en taal spreken. De officiële taal in de Filipijnen is Filipijns, maar de bevolking spreekt ook Engels.

We verblijven in de hoofdstad Manilla, in de bergen van Antipolo en op het eiland Mindoro.

Een impressie van ons verblijf bij de Filipijnse gastgezinnen.

We vliegen naar de hoofdstad van de Filipijnen, Manilla. De vlucht zal ruim 15 uur duren. Door het grote tijdsverschil zullen we op dag 1 van onze reis de hele dag onderweg zijn!

Na een lange reis komen we in de middag aan in Manilla. We eten en slapen deze eerste nacht in een hostel om bij te komen van de reis. We gaan op tijd naar bed voor wat welverdiende rust!

Vandaag gaan we dan echt op pad! In de ochtend verkennen we Manilla en bekijken we Fort Santiago. Tegen lunchtijd bezoeken we de plaatselijke markt om heerlijk verse en lokale hapjes te proeven. Daarna gaan we naar een begraafplaats die veel weg heeft van een sloppenwijk: mensen wonen er op de graven! We ontdekken daarna de specialiteiten van het land in een restaurant in de stad.

"Deze reis laat niet alleen de mooie, toeristische kant van de Filipijnen zien, maar brengt ook de problemen goed in beeld."


Maaike (34), reisbegeleider Fairaway

We beginnen de dag met een rondleiding door de sloppenwijk Baseco. Daarna volgen we een kleine cultuur- en taalles om ons voor te bereiden op het laatste deel van deze dag: kennismaken met het gastgezin waar we de komende dagen zullen verblijven!

Vandaag starten we met een bezoek aan een opvang voor jonge vrouwen, waar we meedoen aan de dagelijkse activiteiten. In de middag brengen we een bezoekje aan de markt met onze gastgezinnen. Via een speurtocht moeten we de ingrediënten bij elkaar zien te verzamelen voor onze maaltijd die avond. Daarop volgt een kookworkshop zodat we ook zelf in staat zijn om heerlijkste Filipijnse gerechten te maken!

Vandaag gaan we samen met de kinderen van het dorp een dagje mee naar school! Genietend van een prachtig uitzicht wandelen we naar het schoolgebouw, dit ligt namelijk in de bergen! We zullen overdag meedoen met de lessen en gaan na school met de kinderen uit het dorp sporten. In de avond koken we weer met de gastgezinnen en sluiten we af met een feestelijke avond.

Helaas nemen we vandaag afscheid van onze gastgezinnen want we vertrekken in de ochtend naar het mooie eiland Mindoro. Onze bus brengt ons naar Manilla waar we de ferry naar Mindoro pakken. Hier komen we eind van de middag aan.

Na het ontbijt vertrekken we al vroeg naar de Tukuran Hanging Bridge, een touwbrug over de rivier die ons leidt naar prachtige watervallen! Na deze tocht hebben we de rest van de middag om lekker te genieten op het strand.

Vandaag gaan we het eiland verkennen! Vroeg in de ochtend gaan we naar het strand waar de boten al op ons wachten. Vanuit de boot bewonderen we de prachtige uitzichten op het eiland. De onderwaterwereld verkennen we door te snorkelen, misschien spotten we nog wat tropische vissen! In de avond houden we een bonte avond op het strand.

Het eiland Mindoro staat bekend om haar mooie stranden en overvloed aan zeeleven
met wel 400 verschillende soorten koraal en bijna 500 soorten vissen.

Vroeg in de ochtend nemen we afscheid van het prachtige Mindoro. We pakken de ferry terug naar Manila waar een busje ons naar het hostel brengt. Hier eten en spenderen we onze laatste avond in de Filipijnen.

Op de laatste dag is er in de ochtend nog even tijd om leuke souvenirs te scoren op de lokale markt. In de middag pakken we de koffers in en bereiden we ons voor om afscheid te nemen van dit prachtige land. In de avond nemen we het vliegtuig terug naar Nederland.