Voor de onderbouw van vmbo hebben we drie projecten: Globaland, Company FunFair en Globaland XL BASIC.

Globaland is een tweedaags burgerschapsproject waarin leerlingen in teams hun eigen land besturen. Via creatieve spelvormen verdienen ze geld dat ze zelf verdelen over de ministeries van hun land. Via grappige en informatieve cartoons worden de gevolgen van alle keuzes teruggekoppeld. Spelenderwijs komen allerlei mondiaal-maatschappelijke thema's aan bod.

"De organisatie van de projecten is superstrak. Ze nemen alle materialen zelf mee en de begeleiders zijn lekker enthousiast."

Docent, Schaersvoorde, Aalten

Company FunFair is een tweedaags ondernemerschapsproject waarin leerlingen in groepjes een eigen bedrijfje opzetten en runnen op een spetterende schoolmarkt. Thema's over het belang van ondernemerschap voor een land, duurzaamheid, microkredieten en eerlijke handel. De winst van de markt gaat naar een microkredietproject in Tanzania.

Globaland XL BASIC is een vernieuwde en uitgebreide versie van het succesvolle Globaland-project. In een interactieve app besturen leerlingen in teams hun eigen land. Ze komen voor uitdagingen te staan zoals belasting heffen, ministeries runnen en wetten maken. Het project zit vol creatieve werkvormen en allerlei mondiale en maatschappelijke thema's.