Fairaway heeft een uitgebreid voortraject, waarin ouders en reizigers worden voorbereid op de reis, en zij worden begeleid bij het verdienen van de reissom.

Het voortraject start met een bijeenkomst op school met alle geïnteresseerde leerlingen/studenten en hun ouders. We geven een presentatie over de reis, in woord en beeld, en beantwoorden alle vragen. Ook leggen we het traject uit dat we zullen volgen. De informatiebijeenkomst is meestal 8-12 maanden voorafgaand aan vertrek.

Vervolgens krijgen geïnteresseerde jongeren de gelegenheid om zich aan te melden. Veel scholen doen dit via een motivatiebrief of video waarin de jongere duidelijk maakt waarom hij/zij graag mee wil. Zodat bij een te grote groep aanmeldingen kan worden geselecteerd. Hierbij worden vaak de houding en resultaten op school meegenomen.

Indien een school ervoor kiest om reizigers zelf hun reissom te laten verdienen, dan volgt een spetterende kick-off bijeenkomst met de reisgroep, onder leiding van een Fairaway-medewerker. Hierin wordt gebrainstormd over allerlei mogelijke verdienactiviteiten. Ook wordt een planning voor de eerste periode gemaakt.

De reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor het verdienen van hun reissom. Iedere 1-2 maanden is er een bijeenkomst onder leiding van een Fairaway-medewerker, waarin de uitgevoerde activiteiten worden geëvalueerd: wat ging goed, wat kan beter, hoeveel geld is er opgehaald? De verdiensten worden per reiziger bijgehouden. Ook wordt een nieuwe planning voor de komende periode gemaakt.

De aanmelding gaat altijd vergezeld door een aanbetaling, meestal van €150. De tweede deelbetaling - meestal tussen €600 en €900 - volgt op het moment van boeken van de vliegtickets, 3-4 maanden voor vertrek. De eindsombetaling proberen we zo kort mogelijk voor vertrek te leggen, meestal 1-2 maanden, zodat reizigers zo lang mogelijk de tijd hebben om de reissom bij elkaar te verdienen.

Ruim voor vertrek is er een bijeenkomst waarop ouders en reizigers praktische informatie krijgen over het definitieve reisprogramma, de gastgezinnen, gezondheid en veiligheid, gedragsregels, communicatie, geld en verzekeringen, bagage enzovoorts. Ook de reisbegeleiders zullen aanwezig zijn. En dan is het aftellen tot de dag van vertrek!

Na aanmelding:

E-mail met ontvangstbevestiging


Na aanbetaling:

E-mail met info over het traject tot aan de reis


Voor boeken vliegtickets:

E-mail over benodigde reisdocumenten


Na boeken vliegtickets:

E-mails met vluchttijden en info voorbereidingsdag