Het Cross Your Borders-project duurt 3 schooldagen. Leerlingen werken in teams en onderzoeken een ontwikkelingsland. Eerst de cultuur, daarna de problemen. Over het 'hoofdprobleem' maken ze een creatieve presentatie. Tussendoor zijn er culturele workshops, een filmquiz en leuke minigames. Voor alle opdrachten scoren de teams punten. De winnaars krijgen een prijs.

Het project wordt volledig op uw school georganiseerd door een enthousiast jongerenteam. Het kost u als docent dus weinig voorbereiding. Het is een ideale ‘onderwijs’-invulling voor een project- of activiteitenweek. Er kunnen 2 tot wel 30 klassen tegelijkertijd deelnemen. Zelfs een schoolbreed project is mogelijk! Er is ook een Engelstalige variant beschikbaar.

Cross Your Borders geeft leerlingen een bredere blik op de wereld. Ze ontdekken het leven in 6 ontwikkelingslanden: de mooie, culturele kanten van de landen. Maar ook de economische, sociaal/maatschappelijke, politieke en duurzaamheidsvraagstukken, plus de verbanden daartussen. Ook denken ze na over wat ze zelf kunnen doen voor een meer rechtvaardige wereld.

Om leerlingen op en top gemotiveerd te krijgen, werken we met mooi vormgegeven materialen en activerende werkvormen die veel ruimte bieden voor eigen keuzes. Er is afwisseling tussen spellen, workshops, inhoudelijke en creatieve opdrachten. Het competitie-element, met een ranglijst en prijzen voor de winnaars, maakt het project compleet!Leerlingen doen tijdens Cross Your Borders allerlei vaardigheden op. Ze werken veel samen in teams waarbij ze leren plannen, taken verdelen, motiveren en met kritiek omgaan. Op inhoudelijk vlak ontwikkelen ze skills als analyseren, discussiëren en verbanden leggen. Ook is er veel ruimte voor creativiteit en het ontwikkelen van presentatievaardigheden.

De kosten voor het project bestaan uit een vaste prijs, plus een prijs per deelnemende leerling. Er zijn diverse subsidiemogelijkheden waarvan u gebruik kunt maken. U ontvangt een compleet georganiseerd project dat wordt begeleid door een team van enthousiaste, jonge gastdocenten.

Wie kunnen u beter vertellen over het Cross Your Borders-project dan de leerlingen en docenten zelf? Lees hun ervaringen en feedback. Of neem direct contact op met collega’s van scholen die met ons werken. U bent ook van harte welkom om een project in de praktijk te komen bekijken, op een school bij u in de buurt.